Tip til tulipanløg

Tulipaner vokser bedst

på porøs og næringsrig jord, og det er vigtigt, at løget ikke ligger og sopper i vand om vinteren. Hvis jorden er stærkt leret, er det en god idé at blande grus i og som minimum at løsne den godt, inden løgene lægges. Tulipaner trives i fuld sol og let skygge. Det er vigtigt, at løgene får tilstrækkeligt med lys, og at jorden ikke er kompakt, ellers danner løgene ikke nok tørstof til de nye blomsteranlæg.

Læg tulipanerne i jorden

inden udgangen af oktober. Så kan de nå at udvikle rødder, inden frosten når ned i jorden. Tommelfingerreglen siger, at dybden skal svare til tre gange løgets højde. Det vil sige, at læggedybden skal være ca. 10-15 cm.

LÆGGER DU TULIPANER I KRUKKER

er det vigtigt at du sørger for et godt drænlag af grus i bunden af krukken. Stil den tilplantede krukke køligt og frostfrit og hold jorden let fugtig vinteren over. Når tulipanerne spirer, skal de have meget lys og lidt mere vand, men jorden må dog ikke være sjappende våd. Når tulipanerne flyttes udenfor, skal de gradvist hærdes, så de ikke svides af den skarpe forårssol. Stil krukken tørt i sommerhalvåret, og plant løgene i ny jord om efteråret.

Tulipaner kræver ikke den store pasning

Gød dem eventuelt lidt om foråret og efteråret, når de skal i gang med at vokse, men undgå at overgøde, da blade og stilke bliver bløde. Ellers passer de stort set sig selv. Du kan fjerne blomsten, når den begynder at visne, men lad stænglen sidde. På den måde samler løget næring fra blade og stængel.

Gartneriet Leif Larsen ApS
Strib Landevej 108
5500 Middelfart

Firma

Gartneriet Leif Larsen ApS

CVR: 34210012

Adresse​

Strib Landevej 108
5500 Middelfart